›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Kijktoren fondatie van Boudelo officieel geopend!

Kijktoren fondatie van Boudelo officieel geopend!
28 januari 2019 - In de fondatatie van Boudelo (stiltegebied) te Sinaai werd afgelopen zondag de 8 meter hoge kijktoren officieel geopend! Het is een project van de vzw natuurverenging Durme met financiële steun van de stad Sint-Niklaas. Vanuit de toren heeft men een prachtig zicht op het natuurreservaat de fondatie. De vaste verrekijker in de toren maakt het mogelijk om vogels, reeën, of misschien zelfs de zeldzame boommarter te spotten. Ook een wandeling in het natuurreservaat waar veel zeldzame dieren en planten voorkomen, is een echte aanrader. De toren bevindt zich in de Liniedreef, aan de zijde van de Weimanstraat. 


Minder hinder door nutswerken
28 januari 2019 - Op de gemeenteraad van januari besliste de stad Sint-Niklaas om toe te treden tot de code nutswerken. Een afsprakenkader tussen nutsbedrijven en overheden. Fractieleider Karel Noppe: de code laat toe om voor bepaalde perioden in bepaalde zones een verbod tot werken op te leggen. Dit biedt mogelijkheden om ons winkelhart en evenementen te vrijwaren van nutswerken tijdens piek- of belangrijke momenten.  Lees meer...


DIFTAR - 40% minder afval en een correcte prijs
26 januari 2019 - Op de gemeenteraad van 25 januari 2019 werden de nieuwe tarieven voor de afvalophaling goedgekeurd. Vanaf 1 juli 2019 wordt in Sint-Niklaas en haar deelgemeenten het DIFTAR systeem ingevoerd. De grijze huisvuilzak verdwijnt en wordt vervangen door een container. Er zal vanaf dan per kilogram afval betaald moeten worden. In dit artikel leggen we u kort uit waarom de stad voor DIFTAR kiest en welke tarieven aangerekend zullen worden. Lees meer...


Maiden speech fractieleider Karel Noppe
2 januari 2019 - Op 2 januari 2019 werd de nieuwe gemeente- en OCMW-raad van de stad Sint-NIklaas geïnstalleerd. Op deze eerste plechtige zitting was er ook ruimte voor iedere partij om tussen te komen over de inhoudelijke lijn die de nieuwe meerderheid de komende jaren wil uitzetten. Hier kan u mijn integrale tussenkomst als fractieleider van Open Vld Sint-Niklaas nalezen.  Lees meer...


In de pers: Sint-Niklaas heeft coalitie: N-VA, Groen en Open Vld gaan de stad besturen (TV Oost)

In de pers: Sint-Niklaas heeft coalitie: N-VA, Groen en Open Vld gaan de stad besturen (TV Oost)
16 oktober 2018 - Want twee dagen na verkiezingszondag heeft Sint-Niklaas een coalitie. N-VA gaat de stad besturen met Groen en Open Vld. Het is een nipte meerderheid, maar volgens burgemeester Lieven Dehandschutter wel de meest verantwoorde. "Want de uitersten maakten een sprong voorwaarts," zegt hij, verwijzend naar PVDA en Vlaams Belang. De drie partijen legden een goeie score neer zondag, terwijl sp.a en CD&V verder terrein verloren hebben. De reportage op TV Oost kan u hier bekijken.


In de pers: Dehandschutter kiest winnaars om coalitie te vormen in Sint-Niklaas (Het Nieuwsblad)

In de pers: Dehandschutter kiest winnaars om coalitie te vormen in Sint-Niklaas (Het Nieuwsblad)
16 oktober 2018 - N-VA heeft Groen en Open VLD uitgekozen om de komende zes jaar samen te besturen. Daarmee vormt de coalitie een nipte meerderheid in de gemeenteraad. Het duurde wat langer dan in 2012 om een coalitie te vormen, maar dinsdagmiddag was er dan toch witte rook in Sint-Niklaas. De N-VA van burgemeester Lieven Dehandschutter had met veertien zetels alle vrijheid om een coalitie samen te stellen. Huidig coalitiepartner Groen mag opnieuw meebesturen, terwijl SP.A na achttien jaar meebesturen naar de oppositie wordt verwezen om plaats te maken voor Open VLD. Samen halen ze tweeëntwintig van de eenenveertig zetels in de gemeenteraad. Het volledige artikel in Het Nieuwsblad kan u hier lezen. 


In de pers: N-VA wipt met Groen en Open VLD socialisten uit meerderheid in Sint Niklaas (Het Nieuwsblad)

In de pers: N-VA wipt met Groen en Open VLD socialisten uit meerderheid in Sint Niklaas (Het Nieuwsblad)
16 oktober 2018 - In Sint-Niklaas brengt burgemeester Lieven Dehandschutter een bestuursploeg op de been met Groen en Open VLD. Dehandschutter volgt zichzelf op en duidt schepenen aan, drie van Groen en een van Open VLD. In het bestuursakkoord belooft Dehandschutter een kordaat veiligheidsbeleid, enkele infrastructuurwerken en een wijkcirculatieplan. Het volledige artikel in Het Nieuwsblad kan u hier nalezen. 


In de pers: N-VA kiest voor Groen en Open Vld (HLN)

In de pers: N-VA kiest voor Groen en Open Vld (HLN)
16 oktober 2018 - Sint-Niklaas heeft een nieuwe bestuursmeerderheid. De N-VA van burgemeester Lieven Dehandschutter gaat de komende zes jaar samen met Groen en Open Vld de Wase hoofdstad besturen. Voor het eerst in achttien jaar zijn de socialisten er niet bij. De nieuwe coalitie heeft een krappe meerderheid van 22 op 41 zetels. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier nalezen. 


Open Vld bestuurt de komende zes jaren mee!
16 oktober 2018 - De stemmen zijn geteld, de zetels verdeeld... Op basis van de verkiezingsuitslag hebben de delegaties van N-VA, Groen en Open Vld - die samen 22 van de 41 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen - beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 de stad Sint-Niklaas zal besturen met Lieven Dehandschutter als burgemeester, vier schepenen van N-VA, drie van Groen en één van Open Vld. Lees meer...


In de pers: Twaalf nieuwkomers in de gemeenteraad (HLN)

In de pers: Twaalf nieuwkomers in de gemeenteraad (HLN)
15 oktober 2018 - Van de 41 verkozenen in de Sint-Niklase gemeenteraad zijn er 12 nieuwkomers. Bij N-VA gaat het om 3 nieuwe gezichten bij de 14 verkozenen: Vanessa Blommaert, Tchantra Van de Walle en Koen De Smet. CD&V heeft het meeste nieuwkomers, 4 van de 6, met Johan Uytdenhouwen, Lore Baeten, Saloua El Moussaoui en Kristof Van Gansen. Bij de 7 verkozenen van Vlaams Belang zijn er 3 nieuwe namen: Anneke Luyckx, Freyja De Rijcke en Marc Huys. Open Vld, dat twee zetels telt, heeft met Karel Noppe een nieuwkomer en tot slot is ook Jef Maes van de PVDA een nieuw gezicht. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier lezen. 


<<  1   5   7   8   9   10   11   24     >>