›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad mei 2020

27 mei 2020

Op de gemeenteraad van mei lagen een hele pak belangrijke dossiers ter goedkeuring voor. Hierbij een overzicht: 

  • In het kader van de coronacrisis keurden we de oprichting van een Waas schakelzorgcentrum in Sint-Niklaas goed. Zo’n centrum heeft 2 doelstellingen: een vlotte doorstroming van patiënten vanuit het ziekenhuis naar de thuissituatie mogelijk maken én de ziekenhuiscapaciteit maximaal voorbehouden voor complexe zorg, en vrijwaren van niet-essentiële opnames. Door de gunstige evolutie van de gezondheidssituatie wordt het centrum nog niet ingericht in de Klavers (Belsele), maar indien nodig staan we klaar!
     
  • We keurden de overheidsopdracht goed om een financier aan te stellen voor de verbouwing van het Techniekhuis. Op deze site hebben de uitvoerende stadsdiensten hun stek, hun materiaal wordt er opgeslagen, er zijn magazijnen, enz. Met de verbouwing maken we het gebouw helemaal up to date en een pak efficiënter. Totale kostprijs van het project: 11.000.000 euro.
     
  • Het reglement voor deelmobiliteit werd door de meerderheid vastgesteld. Aanbieders van (elektrische) deel fietsen en steps zijn van harte welkom in onze stad. Met dit reglement bepalen we aan welke voorwaarden ze moeten voldoen zodat alles in goede banen verloopt!
     
  • Met een Vlaamse subsidie van Minister Bart Somers laten we een masterplan opmaken voor het 60 hectare grote gebied van SVK, tussen de westelijke tangent en de Kroonmolenwijk. We willen nagaan wat de toekomst kan brengen voor deze gigantische site en zien daarbij kansen voor wonen, werken en recreatie. Uiteraard houden we hierbij ook rekening met de mogelijke bodemvervuiling!
     
  • Sint-Niklaas treedt toe tot de Europese burgemeestersconvenant 2030, hiermee engageren we ons o.a. om de CO2-uitstoot in de eigen stad en regio met minstens 40 % terug te dringen!