›› Home ›› Stad van morgen

Stad van morgen

In december 2019 keurde de gemeenteraad het meerjarenplan 2020-2025 'Samen maken we de stad van morgen' goed. Het plan geeft weer waar de bestuursmeerderheid van N-VA, Groen en Open Vld de komende jaren op wil inzetten en welke prioriteiten we willen realiseren.

Meer informatie over het plan en alle doelstellingen kan u nalezen op
www.sint-niklaas.be/stadvanmorgen

Een bloeiende, levendige, veilige, groene en gezellige stad waar het goed is om te wonen, ondernemen en werken. Dat is waar ik voor ga en mij iedere dag 200% voor inzet. En dat is ook de doelstelling van het meerjarenplan 'Samen maken we de stad van morgen'. Persoonlijk leg ik de klemtoon op volgende prioriteiten: 

 • Verenigingen en buurtcomités vormen het kloppende hart van onze stad en deelgemeenten. Ze brengen mensen samen en daarom moet de stad hen blijven ondersteunen.
   
 • 1 op 5 kinderen in Sint-Niklaas groeit op in armoede. Om uit die armoede te geraken is een diploma cruciaal. Brugfiguren moeten jongeren en ouders begeleiden en wijzen op het belang van een opleiding.
   
 • Meer groen: een gezellige markt, groene ontmoetingsplekken in iedere wijk, geveltuinen en groenslingers in de straten, speelbossen voor de jeugd en een verdere uitbouw van het stadspark.
   
 • Een veilige stad waar iedereen zichzelf kan zijn en waar er geen plaats is voor discriminatie. Meer blauw op straat en vooral dicht bij de burger. De wijkagenten vervullen een cruciale rol. 
   
 • Ieder vervoersmiddel verdient zijn plaats in onze stad, we viseren niemand. Extra aandacht voor verkeersveiligheid, veilige en comfortabele fietspaden en respect tussen de verschillende weggebruikers.
   
 • In een propere stad is het aangenaam vertoeven en winkelen. We schakelen een versnelling hoger en zorgen voor propere straten en pleinen. Sluikstorten pakken we kordaat aan