›› Home ›› Nieuws

Nieuws

Open Vld bestuurt de komende zes jaren mee!
16 oktober 2018 - De stemmen zijn geteld, de zetels verdeeld... Op basis van de verkiezingsuitslag hebben de delegaties van N-VA, Groen en Open Vld - die samen 22 van de 41 gemeenteraadsleden vertegenwoordigen - beslist de nieuwe meerderheid te vormen die in de periode 2019-2024 de stad Sint-Niklaas zal besturen met Lieven Dehandschutter als burgemeester, vier schepenen van N-VA, drie van Groen en één van Open Vld. Lees meer...


In de pers: Twaalf nieuwkomers in de gemeenteraad (HLN)

In de pers: Twaalf nieuwkomers in de gemeenteraad (HLN)
15 oktober 2018 - Van de 41 verkozenen in de Sint-Niklase gemeenteraad zijn er 12 nieuwkomers. Bij N-VA gaat het om 3 nieuwe gezichten bij de 14 verkozenen: Vanessa Blommaert, Tchantra Van de Walle en Koen De Smet. CD&V heeft het meeste nieuwkomers, 4 van de 6, met Johan Uytdenhouwen, Lore Baeten, Saloua El Moussaoui en Kristof Van Gansen. Bij de 7 verkozenen van Vlaams Belang zijn er 3 nieuwe namen: Anneke Luyckx, Freyja De Rijcke en Marc Huys. Open Vld, dat twee zetels telt, heeft met Karel Noppe een nieuwkomer en tot slot is ook Jef Maes van de PVDA een nieuw gezicht. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier lezen. 


Verkozen!

Verkozen!
14 oktober 2018 - Op zondag 14 oktober ben ik vanop de tweede plaats van de Open Vld #zuurstof lijst rechtstreeks verkozen tot gemeenteraadslid van de stad Sint-Niklaas. Samen met lijsttrekker Ine Somers zal ik onze partij vertegenwoordigen. Als kers op de taart zal Open Vld de komende zes jaren mee Sint-Niklaas besturen. Een coalitie van N-VA, Groen en Open Vld vormt het nieuwe stadsbestuur. Vol enthousiasme en gedrevenheid zal ik de komende zes jaar mee onze mooie stad besturen. 


Open Vld #zuurstof gaat licht vooruit

Open Vld #zuurstof gaat licht vooruit
14 oktober 2018 - Open Vld #zuurstof behaalde 7,4% van de stemmen en behoudt daarmee haar twee zetels in de gemeenteraad. Lijsttrekker Ine Somers en jongerenvoorzitter Karel Noppe zijn rechtstreeks verkozen en zullen de komende 6 jaar Open Vld vertegenwoordigen in de gemeenteraad. De volledige verkiezingsuitslag kan u hier nalezen. 


In de pers: Verkiezingen leven ook in scholen (HLN)

In de pers: Verkiezingen leven ook in scholen (HLN)
13 oktober 2018 - Jongeren zijn wel degelijk geïnteresseerd in politiek, zeker op lokaal vlak. Dat bleek de voorbije weken in heel wat scholen in Sint-Niklaas, waar werd gefocust op de gemeenteraadsverkiezingen van zondag. In Portus Berkenboom was er een groot verkiezingsdebat, met ook een heuse stembusgang. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier lezen.


#VK2018 - vragen HLN - Heeft Sint-Niklaas een nieuw zwembad nodig?
17 september 2018 - In aanloop naar de verkiezingen van 14 oktober 2018 stelde HLN Sint-Niklaas 10 vragen aan alle lokale partijen. Via deze blog geef ik u - eens de vraag in de krant aan bod is gekomen - het volledige antwoord mee dat we vanuit Open Vld #zuurstof aan de krant hebben bezorgd. De eerste vraag gaat over het zwembad. Het is een moeilijke puzzel om clubs, scholen en het publiek de nodige ruimte te geven in het Sinbad. Heeft Sint-Niklaas een nieuw zwembad nodig?
  Lees meer...


In de pers: Teveel onkruid maakt fietspad onveilig (HLN)

In de pers: Teveel onkruid maakt fietspad onveilig (HLN)
26 juli 2018 - Wat is het goeie evenwicht tussen natuurbeleving, een veilig fietsgevoel en goed onderhouden bermen? Die vraag stellen heel wat fietsers zich op het nieuwe fietspad in de Weimanstraat in Sinaai, waar het onkruid en het gras hoog is opgeschoten. Genoeg redenen voor Karel Noppe, Ine Somers en Eline De Bruyne (Open Vld) om dat aan te kaarten. “Door het overwoekerende onkruid is het fietspad smaller en kun je niet meer naast elkaar rijden. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier lezen. 


In de pers: Open Vld stelt lijst voor (HLN)

7 juli 2018 - Open Vld Sint-Niklaas heeft een eerste deel van de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld. De lijsttrekker was al bekend; huidig gemeenteraadslid en parlementslid Ine Somers. De tweede plaat is voor Karel Noppe, voorzitter van Jong Vld en ondervoorzitter van Open Vld Sint-Niklaas. Het volledige artikel in Het Laatste Nieuws kan u hier lezen.


#zuurstof voor Sinaai: 25 concrete voorstellen
27 juni 2018 - Lijsttrekker Ine Somers en kandidaten uit Sinaai Karel Noppe (plaats 2), Eline De Bruyne (plaats 4), Stephane Van Laere (plaats 32) en Laurens De Buck (plaats 38) presenteren u #zuurstof voor Sinaai. 25 concrete voorstellen om het leven in onze deelgemeente nog aangenamer en beter te maken. Ons uitgangspunt: Sinaai moet het landelijke, groene en bruisende dorp blijven dat het vandaag al is. Lees meer...


In de pers: De droom van Karel Noppe (Deze Week)
15 juni 2018 - Ik droom van een groene en propere stad waar het goed wonen is. Gebrek aan groen in de binnenstad is één van de redenen waarom jonge gezinnen wegtrekken. De dichtbebouwde wijken rondom het centrum moeten we letterlijk meer #zuurstof geven door groene ontmoetingsplaatsen te creëren. Bij nieuwe verkavelingen zetten we in op betaalbare woningen zodat jongeren uit Sint-Niklaas in hun eigen stad of deelgemeente kunnen blijven wonen.  Lees meer...


<<  1   5   10   13   14   15   16   17   25   30     >>