Onze programmapunten

Open Vld #zuurstof, zo gaan wij naar de kiezer in 2018. Het scheikundig symbool voor zuurstof is O. De O is niet toevallig de meest open letter. Zuurstof is bovendien een van de meest fundamentele bouwstenen van het leven op deze planeet. Een straf element, dus, die O. En vandaar ook de keuze voor de naam. Open Vld #zuurstof wil Sint-Niklaas een verfrissend shot zuurstof toedienen. Op vele vlakken. Met telkens dit doel voor ogen: Sint-Niklaas revitaliseren, en alle inwoners na de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 wakker laten worden in een nieuwe, zuurstofrijkere stad. Dankzij nieuwe, frisse ideeën van een enthousiast team Sint-Niklazenaren, ervaren of nieuwbakken in de politiek. En vooral ook met een uitgestoken hand naar al wie mee zuurstof wil geven aan de stad. Want O nodigt uit om verbindingen te maken. Benieuwd naar onze zuurstofkuur?

Als we zeggen dat Sint-Niklaas zuurstof nodig heeft, hebben we het over méér dan schone lucht alleen. Wij vinden dat het stadscentrum naar zuurstof snakt om terug aangenaam en aantrekkelijk te worden. Weggebruikers, zeker de zwakke, hebben ademruimte in het verkeer nodig. Handelaars en ondernemers hebben zuurstof nodig om creatief te kunnen zijn. Mensen die het minder breed hebben of kampen met gezondheidsproblemen, happen naar lucht. De communicatie tussen stad en inwoners heeft een zuurstofinjectie nodig. En ook de financiën van de stad en het veiligheidsbeleid vragen om een nieuwe, frisse wind. Laat die zuurstofflessen maar aanrukken!

Zo geven we allemaal samen zuurstof aan Sint-Niklaas en zijn deelgemeenten. Want ook jij speelt hier een belangrijke rol. Jouw mening telt, niet wanneer de beslissing al gevallen is, maar van in het begin. Zo maken we van Sint-Niklaas terug een bruisende stad, met een creatief en vernieuwend beleid. We moeten vooruitkijken, vooruit gaan en grenzen durven verleggen. Alleen zo creëren we een veilig, leefbaar en groen Sint-Niklaas. Een stad met aantrekkelijke woonwijken voor jong en oud. En die zorg draagt voor het milieu.

Download hier ons volledige programma