›› Home ›› Nieuws

Open VLD pleit voor de oprichting van een zorgbedrijf

28 februari 2012

Er moeten voor Open Vld Sint-Niklaas dringend antwoorden geboden worden op de vergrijzing van de bevolking. Tegen 2030 zal er een verdubbeling zijn van onze 80-plussers. Nu wonen er in Sint-Niklaas 3.953 tachtigplussers maar binnen 20 jaar is dit het dubbele. Het zorgaanbod zal dus een heuse metamorfose moeten ondergaan. De oprichting van een zorgbedrijf is alvast een eerste stap.

Vergrijzing van de bevolking

Senioren blijven liefst zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving. De nood kan niet enkel door de publieke sector geleverd worden, samenwerking met privé is essentieel. Open Vld pleit dan ook voor een zorgbedrijf waar beide partners zich kunnen in vinden.

Het zorgbedrijf dient een traject van beperkte nood aan begeleiding tot volledige ondersteuning van senioren te ontwikkelen.

Zorgberoepen moeten aantrekkelijker worden

We moeten blijvend werk maken van de aantrekkelijkheid van de zorgberoepen. Die inspanningen moeten er voor zorgen dat de komende jaren meer jongeren kiezen voor een loopbaan als verpleegkundige. Dit is een absolute must, want wanneer we niets doen zullen we tegen 2021 geconfronteerd worden met 15% minder verpleegkundigen. En dat net op het moment dat Vlaanderen vergrijst en we allemaal meer zorg nodig hebben.

Ook het opleiden van nieuwe types van gezondheidszorgprofessionals en de functiedifferentiatie die hiermee gepaard gaat, laten toe dat mensen in de zorg zich meer op hun specifieke opdracht kunnen concentreren.

Open Vld zorgactiedag op 3 maart

Op zaterdag 3 maart zal Open Vld Sint-Niklaas de bevolking wakker schudden en haar initiatieven voorstellen met de huis aan huis bezoeken in Sint-Niklaas, Sinaai, Nieuwkerken en Belsele.

De Open Vld zal met een lokale actie de initiatieven aan de burger voorstellen. Tijdens huisbezoeken worden noden in kaart gebracht en schenken ze een koortsthermometer als cadeau. Hopelijk hebben ze deze niet nodig met de huidige griepepidemie.