›› Home ›› Nieuws

Alle kansen voor de pleziervaart

20 maart 2011

De pleziervaart op rivieren wint de laatste jaren enorm aan populariteit in België. Volgens schattingen doen maar liefst een kwart miljoen landgenoten actief aan watersport. Dat de pleziervaart letterlijk boomt, is ook te merken aan het aantal nieuwe jachthavens en ligplaatsen dat de laatste jaren gerealiseerd wordt in Vlaanderen.

Jong VLD Sint-Niklaas pleit ervoor om ook in Sint-Niklaas de pleziervaart alle kansen te bieden. Een eerste concreet voorstel bestaat eruit de bestaande aanlegsteiger aan de Moervaart in Sinaai te moderniseren en te verlengen.

Voor Jong VLD Sint-Niklaas is het belangrijk dat de toeristische, culturele en recreatieve mogelijkheden op het grondgebied van Sint-Niklaas en haar deelgemeenten ten volle benut worden. Het voorzien van de nodige accommodatie voor de pleziervaart op de Moervaart is hier voor ons één onderdeel van. Nu al is er ter hoogte van de Sinaaibrug een beperkte aanlegsteiger voorzien voor boten. Maar voor Jong VLD kan het nog beter.

Daarom vragen wij aan het stadsbestuur om de piste van een verlenging en modernisering van de aanlegsteiger ernstig te onderzoeken. Ook het goed bevaarbaar maken en houden van de Moervaart, in samenspraak met alle betrokken overheden en instanties, is volgens ons een belangrijke taak voor de stad Sint-Niklaas.

Door deze modernisering en verlenging moet het voor kleine motorboten, maar evenzeer voor niet-gemotoriseerde vaartuigen zoals kajakken of roeiboten, mogelijk zijn om in het pittoreske Sinaai aan te meren. Een uitstapje naar het dorp, een fiets- of wandeltocht doorheen de prachtige natuur of gewoon gezellig iets drinken en eten bij de lokale horeca moet hierdoor mogelijk worden én Sinaai nog meer op de (toeristische) kaart zetten. Een win-win situatie dus voor het toerisme, de lokale economie, de pleziervaarders en de inwoners van onze stad!