›› Home ›› Nieuws

GFT-labels omruilen wordt mogelijk

22 februari 2023

Vanaf 1 juli 2023 veranderen de tarieven van de GFT-labels. De verschillende labels (40L, 120L en 240L) krijgen ook andere kleuren. Dat betekent concreet dat vanaf 1 juli de oude labels niet meer bruikbaar zijn. Containers die dan nog zo’n label dragen zullen niet worden geledigd. Oude labels kunnen omgeruild worden, een voorstel waar raadslid Karel Noppe vorig jaar al voor pleitte.

In de commissie van november 2022, toen deze wijzigingen werden aangekondigd door Mi-Wa, pleitte Karel Noppe ervoor om mensen de mogelijkheid te geven hun oude labels in te ruilen voor nieuwe. Het is immers onmogelijk om tot op het label correct in te schatten hoeveel oude labels je tot 30 juni zal nodig hebben. Mensen dreigden met een overschot aan labels te zitten die niets meer waard waren vanaf 1 juli.

Het is goed nieuws dat het omruilen van labels mogelijk wordt. Hierdoor gaan teveel aangekochte labels niet verloren. Het voorzien in de mogelijkheid tot omruilen is eigenlijk de enige logische beslissing. Ik ben dan ook blij dat zowel Mi-Wa als het stadsbestuur deze redenering volgen en omruilen mogelijk maken.
Karel Noppe - fractieleider en gemeenteraadslid 

Ondertussen is er groen licht, blijkt uit een opvolgvraag van Karel in de commissie van februari. Vanaf half juni zullen inwoners hun oude labels kunnen inruilen voor nieuwe (mits opleg van het prijsverschil). Men zal 2 tot max. 3 maanden de tijd hebben om de labels om te ruilen op het stadhuis of in een deelgemeentehuis. Alle praktische details worden binnenkort kenbaar gemaakt.