›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad februari 2023

17 februari 2023

Maandelijks brengen onze mandatarissen verslag uit van de belangrijkste beslissingen op de gemeenteraad. Deze maand werden volgende punten besproken en goedgekeurd.

Steun en hulp voor Turkije en Syrië

Bij de start van de gemeenteraad werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Turkije en Syrië. Naast de vele particuliere hulpinitiatieven die in onze stad werden georganiseerd, maakt de stad ook 5.000 EUR vrij voor noodhulp.

Actuadebat Grote Markt

Vanuit onze fractie verdedigde gemeenteraadslid Karel Noppe de nood om te investeren in ons stadscentrum maar wel binnen het budget dat door de gemeenteraad werd vastgelegd. We zullen als fractie constructief meewerken aan het bijsturen van de plannen waarbij de uitgangspunten blijven: een groenere en gezelligere markt, met ruimte voor onze ondernemers en horeca, onze wekelijkse markt en de evenementen die onze stad op de kaart zetten!

Gratis digitale hulp aan huis

Om zoveel mogelijk mensen ook digitaal mee te hebben, kan iedere inwoner dit jaar max. 2uur digitale hulp aan huis ontvangen. Meer info: https://bit.ly/3E9kbFF

Subsidie voor samenwerkende handelaars

Handelaars, horeca uitbaters en dienstverleners die samen een activiteit organiseren om meer mensen naar de stadskern te trekken kunnen een maximum subsidie van 3.000 EUR hiervoor ontvangen. Jaarlijks is er 50.000 EUR budget hiervoor voorzien. Ook de kernen in de deelgemeenten komen in aanmerking!

Leegstaande en verwaarloosde gebouwen

Het reglement voor leegstaande en verwaarloosde gebouwen werd aangepast. De diensten spelen nu veel korter op de bal en schrijven eigenaars actief aan. De eerste resultaten zijn alvast positief. Eigenaars schieten sneller in actie waardoor leegstaande panden een invulling krijgen en de overlast van verwaarloosde gebouwen verdwijnt.

Energienoodfonds verenigingen

Een energienoodfonds voor verenigingen werd goedgekeurd. Lokale sport-, cultuur- of jeugdverenigingen die kunnen aantonen dat ze een pak meer moesten betalen voor hun energie kunnen een tussenkomst tot max. 5.000 EUR krijgen. Daarnaast ondersteunt de stad de verenigingen met tips en trick om hun gebouwen structureel energiezuiniger te maken.