›› Home ›› Nieuws

Gemeenteraad september 2022: wat werd er beslist?

30 september 2022

Maandelijks breng ik verslag uit van wat er werd beslist op de raad. Deze maand: een uitzonderlijke subsidie voor musicalvereniging Belcanto en toneelgroep Sint-Genesius, goedkeuring van de definitieve plannen voor de Grote Markt, het nieuwe premiereglement voor handel en horeca en de bouw van het zwembad kan nu echt starten.

  • Musicalvereniging Belcanto en toneelgroep Sint-Genesius ontvangen een uitzonderlijke subsidie van 15.000 euro voor de inrichting van een nieuwe repetitieruimte in een loods op de terreinen van SVK. Hiermee krijgen deze twee gezelschappen een eigen, deftige stek voor repetities en opslag van materiaal. Tegelijk keurde de raad ook een renteloze lening aan Atletiekclub Waasland goed ten bedrage van 50.000 euro.
     
  • De definitieve plannen voor de heraanleg van de Grote Markt werden goedgekeurd. Het werd een evenwichtig plan waarbij er rekening wordt gehouden met bereikbaarheid, parking, vergroening, de wekelijkse markt en evenementen. De stad gaat nu op zoek naar een aannemer om deze werken uit te voeren.
     
  • De gemeenteraad keurde ook het nieuwe premiereglement goed voor handel en horeca. Innovatieve starters kunnen nu tot 15.000 euro premie ontvangen, we ondersteunen ondernemers die hun zaak vergroenen en/of energiezuiniger maken en voor de eerste keer kunnen ook zaken uit de deelgemeenten beroep doen op deze premies!
     
  • De raad keurde het opstalrecht aan Sportoase goed. Sportoase zal het nieuwe zwembad bouwen. Met deze toelating kunnen de bouwwerken nu ook echt starten!