›› Home ›› Nieuws

Parkeervakken op komst om verkeersproblemen Wijnveld (Sinaai) op te lossen

7 september 2022

In de commissie mobiliteit van juni interpelleerde ik schepen Hanssens over het Wijnveld in Sinaai. Aan de Patersbos en ter hoogte van de rijke root parkeren hele rijen wagens na elkaar. Soms tot wel 10 auto’s na elkaar. Aan de Patersbos gaat het dikwijls over bezoekers aan feestzaal Toon. De lange rijen geparkeerde wagens zorgen voor onveilige situaties. Het is soms bijna onmogelijk geworden om veilig de geparkeerde rij auto’s voorbij te steken en elkaar kruisen is niet evident. Het zorgt ervoor dat sommige wagens uitwijken op het fietspad en zo tot net voor de voordeuren van mensen rijden. Het leidde ook al tot verkeersagressie en meer algemeen frustreert de situatie daar veel chauffeurs.

In overleg met de schepen en dienst mobiliteit opperde ik om, naar analogie met de Kerkstraat en Kleemstraat in Belsele, op delen van het Wijnveld parkeervakken te voorzien. Door tussenruimten te voorzien tussen die parkeervakken kan het verkeer elkaar beter en veiliger kruisen (en moeten mensen geen hele rij geparkeerde auto’s meer passeren in 1 keer). Ondertussen heeft de dienst deze optie verder uitgewerkt en keurde het college de aanleg van parkeervakken goed. De uitvoering door de dienst signalisatie is gepland in de komende weken.

Ik ben tevreden met deze stap die de verkeersveiligheid zal verhogen. Aanvullend vroeg ik de schepen en dienst om ook in overleg te gaan met de eigenaar van feestzaal Toon. De parkeerdrukte aan de Patersbos zou al een pak verminderen indien bezoekers van de feestzaal parkeren in de Hooimanstraat en aan de parking van het station. Beide locaties liggen op korte wandelafstand van de feestzaal. Op die manier kunnen de parkeervakken die binnenkort aangelegd worden ook vnl. gebruikt worden door de bewoners. Deze vraag neemt de dienst verder op.

Gemeenteraadslid Karel Noppe: Door parkeervakken in te voeren op het Wijnveld zal het autoverkeer elkaar veiliger en vlotter kunnen kruisen. Het biedt een oplossing voor de dagelijkse verkeersproblemen op het Wijnveld die tot frustratie leiden bij chauffeurs. Bewoners moeten in hun eigen straat kunnen parkeren, bezoekers van feestzaal Toon wijken beter uit naar de Hooimanstraat of de parking aan het station.