›› Home ›› Nieuws

Gemeenteraad augustus 2022: wat werd er beslist?

26 augustus 2022

Maandelijks breng ik verslag uit van wat er werd beslist op de raad. Deze maand: nieuwe korpschef gezocht voor de politie, nieuw beleidsplan ter ondersteuning van de handel en horeca, aankoop gronden voor de realisatie van een nieuw buurtbos en goedkeuring van de plannen voor de heraanleg van de Kouter (Belsele). 

  • Onze huidige korpschef Gwen Merckx gaat een nieuwe (internationale) uitdaging aan, waarbij we haar alle succes wensen. Dat betekent wel dat we voor de Lokale Politie Sint-Niklaas op zoek moeten naar een nieuwe korpschef (baas). De gemeenteraad keurde de start van deze zoektocht goed.
     
  • Op voorstel van Open Vld schepen van economie Ine Somers keurden de meerderheidsfracties in de gemeenteraad het beleidsplan goed om onze lokale handel en horeca ten volle te ondersteunen. Het plan staat vol concrete acties om onze kern opnieuw te doen heropleven. Het echte werk, de uitvoering, kan nu volop starten!
     
  • In het projectgebied De Raap (binnengebied tussen de Passtraat, Bellestraat en Kallohoekstraat) koopt de stad enkele percelen grond aan om op termijn een buurtbos te realiseren. Wordt vervolgd, maar de eerste stap is alvast gezet!
     
  • Het binnenplein van de Kouter (Belsele) krijgt een makeover. De heraanleg moet niet alleen meer groen brengen maar ook de kwaliteit van het plein verhogen. Vele verenigingen in Belsele maken er immers graag gebruik van. Aftellen naar de realisatie!