›› Home ›› Nieuws

Gemeenteraad maart 2022: wat werd er beslist?

29 maart 2022

Maandelijks breng ik verslag uit van wat er werd beslist op de raad. Deze maand: centrumparking op terreinen SVK, aanbesteling voor een dynamisch parkeergeleidingssysteem, betere terugbetaling kadervorming en nieuwe fietspaden voor de Dendermondse Steenweg.

  • Op de terreinen van SVK komt een centrumparking met 175 parkeerplaatsen. Met deze parking, op 800m van de Grote Markt, mikken we op langparkeerders en buurtbewoners. Men zal er aan een goedkoop tarief kunnen parkeren.
     
  • We zoeken een leverancier voor een dynamisch parkeergeleidingssysteem dat je efficiënt en vlot naar een vrije parkeerplaats zal leiden. De controle op het op straat parkeren wordt ook uitbesteed. De parkeerwachters van de stad kunnen zich daardoor focussen op de aanpak van zwerfvuil en overlast in de binnenstad.
     
  • De terugbetaling van kadervormingskosten van jongeren wordt beter en flexibeler. Per jaar kan men tot 150 euro terugbetaald krijgen. Want coaching van onze animatoren/leiders is belangrijk!
     
  • De opdracht en plannen voor het rioproject in Industriepark-West én de vernieuwing van de fietspaden op de Dendermondse Steenweg werden goedgekeurd. In totaal gaat het om een investering van meer dan 10,5 miljoen euro.