›› Home ›› Nieuws

Gemeenteraad november 2021: wat werd er beslist?

27 november 2021

Op de gemeenteraad van november werden weer een heleboel belangrijke beslissingen goedgekeurd. Zo werden de plannen voor de heraanleg van Zwaanaarde (Sinaai) en Industriepark-Wast goedgekeurd, zijn we opnieuw een stap dichter bij een nieuwe bibliotheek en ziekenhuis, kreeg het nieuwe park in Nieuwkerken officieel de naam 'Menapiërspark' en keurden we samenwerkingsovereenkomsten met verschillende welzijnspartners goed.

👉 De plannen voor de heraanleg van de Zwaanaardestraat en omgeving in Sinaai werden goedgekeurd. Veiligheid en comfort van fietsers, auto's en de school op de Leebrug staan centraal. Start in 2022, duurtijd: 3 jaar. Meer info: www.sint-niklaas.be/zwaanaarde

👉 De heraanleg van het Industriepark-West zorgt ook daar voor veilige fietsverbindingen en er komt een parking voor bezoekers aan Puytvoet en de Koninklijke Wase Tennisclub. Start: voorjaar 2022. Meer info: www.sint-niklaas.be/industrieparkwest

👉 Het RUP (ruimtelijke uitvoeringsplan) voor het H. Heymanplein werd definitief goedgekeurd. Hiermee legt de stad vast waar op het plein de nieuwe bib zal komen, waar er bewoning komt, waar de supermarkt komt, ... en het legt een groenere aanleg van het plein vast.

👉 We keurden ook de overheidsopdracht goed voor de bouw van een nieuwe bibliotheek. De stad zoekt een professionele partner om het gebouw te ontwerpen en bouwen. Doel is om nog voor 2025 met de bouw te starten.

👉 Het RUP (Ruimtelijk Uitvoeringsplan) voor het nieuwe ziekenhuis werd definitief goedgekeurd. Hierdoor ligt definitief vast dat het ziekenhuis op de Neerkouter zal komen. Het ziekenhuis kan nu de bouwaanvraag indienen. Doel van AZ Nikolaas is om tegen 2027 het nieuwe ziekenhuis te openen.

👉 Het nieuwe park in Nieuwkerken kreeg officieel de naam 'Menapiërspark'

👉 De stad heeft heel wat samenwerkingsverbanden met partners in de welzijnssector. In ruil voor financiële steun, helpen ze de stad het welzijnsbeleid uit te voeren. Deze raad werden samenwerkingsovereenkomsten goedgekeurd met het Netwerk Palliatieve Zorg, Vfg, Wijkgezondheidscentrum De Vlier en Domo Waasland vzw.