›› Home ›› Nieuws

Ook in vaccinatiecentrum Sint-Niklaas extra eerste prikken gezet

13 november 2021

Vanaf 1 november werd in Vlaanderen de coronapas uitgebreid naar de horeca en fitness. Dit leidde tot een toename van het aantal personen dat zich toch nog wou laten vaccineren. Ook in het vaccinatiecentrum van Sint-Niklaas was er sprake van een toeloop. De afgelopen week werden 335 nieuwe eerste prikken gezet en er staan nog een veelvoud daarvan ingepland, blijkt uit cijfers die gemeenteraadslid Karel Noppe opvroeg

Deze zomer werd in België de coronapas ingevoerd. De pas werd in eerste instantie gebruikt om reizen naar het buitenland mogelijk te maken. In een latere fase werd het gebruik uitgebreid naar de deelname aan (grotere) evenementen. Sinds 1 november moet in Vlaanderen de coronapas ook gebruikt worden om toegang te krijgen tot de horeca en fitness. Deze laatste aanpassing zorgde ervoor dat een pak mensen zich alsnog wilden laten vaccineren. Ook in het centrum van Sint-Niklaas is dat het geval.

Toen het nieuws van de coronapas bekend raakte heeft het vaccinatiecentrum van Sint-Niklaas een toevloed aan telefoons ontvangen. Het ging zowel om mensen die een uitnodiging hadden ontvangen voor een 3de prik alsook heel wat mensen die nog een 1ste prik wensten. Ook tijdens de openingsdagen van het vaccinatiecentrum zijn er mensen naar ’t Bauhuis gekomen met de vraag om een 1ste prik. Die mensen zijn zoveel als mogelijk onmiddellijk geholpen en gevaccineerd. Momenteel is het callcentrum door de grote massa telefoons heen geraakt en is het terug rustiger geworden.

Voor alle openingsdagen van het centrum worden voldoende tijdsloten open gezet voor zowel 1ste, 2de als 3deprikken. Iedereen die nog een 2de kans krijgt op een 1ste prik heeft een uitnodiging ontvangen zodat zij indien ze dit nog wensen een afspraak kunnen maken in het vaccinatiecentrum. Zowel online als via het callcentrum. Daarnaast zijn er ook 2 extra openingsdagen van het centrum toegevoegd op 6 december en 14 december en zal er waarschijnlijk nog één op 21 december bijkomen.

De aantallen:

  • Op 3/11 en 10/11 heeft het vaccinatiecentrum 335 nieuwe 1ste prikken gezet.
  • De komende openingsdagen staan nog 1340 1ste prikken in de agenda waarvan nog niet iedereen bevestigd heeft, er zijn ook nog een 600-tal uitnodigingen zonder pre-booking die een afspraak kunnen inplannen.