›› Home ›› Nieuws

Verledding openbare verlichting

6 juli 2021

Vorig jaar heeft de stad haar openbare verlichting overgedragen aan Fluvius. Tegen 2030 zal Fluvius alle openbare verlichting in onze stad verledden. Op dit moment behalen we in Sint-Niklaas een verleddingsgraad van 22,88%. 

Vorig jaar keurde de gemeenteraad de overname van de openbare verlichting door Fluvius goed. De steunen, lampen en armaturen werden ingebracht bij distributienetbeheerder Intergem. Aan deze overdracht is ook een engagement gekoppeld om alle openbare verlichting tegen – ten laatste – 2030 te verledden.

"De ombouw naar ledverlichting zal ervoor zorgen dat de stad flink bespaart op energieverbruik en dat de CO2 uitstoot aanzienlijk zal dalen. Het openbare verlichtingspark op het grondgebied van de stad bestond op het moment van de overdracht aan Fluvius uit 10.035 armaturen en 8.069 steunen. Voor 2019 gaf dit een energieverbruik van 3.124.253 kWh en een CO-uitstoot van 724.827 kg. Door de verledding zal het energieverbruik tegen 2030 dalen tot 2.022.358 kWh en de CO-uitstoot tot 469.187 kg."
Karel Noppe – Fractieleider en Gemeenteraadslid Open Vld 

In de periode 2020-2021 worden er in Sint-Niklaas een 500-tal lichtpunten verled. Het schepencollege keurde de lijst van straten goed, Fluvius staat in voor de opmaak van de lichtstudies en de vervanging zelf. Het actieplan voor 2022 (en de volgende jaren) is nog in opmaak.

In 2020 en 2021 staan volgende straten op de planning:   Ankerstraat, Apostelstraat, Baenslandstraat, De Gravestraat, Eigenlostraat, Hoogkamerstraat, Houtbriel, lepenstraat, Kapelstraat, Klein Hulststraat, Knaptandstraat, Kokkelbeekplein, Kroonmolenplein, Leebrugstraat, Marktstraat, Mercatorstraat, Nijverheidsstraat, Parklaan, Passtraat, Pastoor Copstraat, Pastoor Stepmantaan, PauI Snoeckstraat, Plezantstraat, Prins Albertstraat, Regentiestraat, Sacramentstraat, Schoolstraat, Sint-Andriesstraat, Sint-Nicolaasplein, Slachthuisstraat, Stationsplein, Stationsstraat, Tabakstraat, Tereken, Truweelstraat, Van Naemenstraat, Vermorgenstraat, Voskenstaan, Wijnve[d, Bellestraat, Collegestraat, de Castrodreef, De Meulenaerstraat, Dendermondse Steenweg, Eduard Prissestraat, Galgstraat, Grote Peperstraat, Hendrik Heymanplein, Hertenstraat, Hertjen, Hoge Heerweg, lndustriepark-Noord, lndustriepark-West, Kalkstraat, Kettermuitstraat, Kiemerstraat, Kleine Peperstraat, Kleiweg, Kletterbosstraat, Monseigneur Stillemansstraat, Nieuwstraat, Oostjachtpark, Passtraat, Philippus Neridreef, Puitvoetstraat, Regentieplein, Schouwburgplein, Waasmunsterse Steenweg, Weverstraat en Weynstraat.