›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad mei 2021

29 mei 2021

Op de gemeenteraad van mei werden volgende beslissingen genomen: geen mondmaskerplicht meer in de centrumstraten vanaf maandag 31 mei, een uitbreiding van de zone 30 in het centrum en de dorpskernen en een make-over voor het Peter Benoitpark.

  • De gunstige coronacijfers en het toenemende aantal gevaccineerden zorgen ervoor dat ook in SN enkele maatregelen kunnen versoepelen. Vanaf maandag is er geen mondmaskerplicht meer in het centrum en op de parkings van winkels en komt er een einde aan het verbod op eten of drinken in winkelcentra en op hun parkings. We roepen iedereen wel op om voorzichtig te blijven en alle preventieve maatregelen te blijven opvolgen.
     
  • De zone 30 in het centrum en de dorpskernen breidt uit. Hierdoor krijgen we een duidelijk afgebakende zone en wordt het voor automobilisten overzichtelijker. Daarnaast verlagen we hiermee de kans op ongevallen met zwakke weggebruikers met ernstige gevolgen. Maar liefst de helft van de ongevallen met fietsers gebeurt in deze straten. Een lagere snelheid = veel minder ernstige ongevallen. Ook de leefbaarheid van deze straten (waar ook veel mensen wonen) wordt hierdoor een pak beter! Samen veilig in het verkeer, daar gaan we voor!
     
  • De huisvestingsmaatschappij renoveert de twee appartementsgebouwen in het Peter Benoitpark. Tegelijk zal ook de buitenruimte heraangelegd worden, hierdoor wordt deze buurt een pak groener en gezelliger! De plannen zien er goed uit, we kijken uit naar de realisatie.