›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad maart 2021

27 maart 2021

We bouwen verder aan de stad van morgen. Volgende punten werden goedgekeurd door de gemeenteraad gisterenavond: op mijn voorstel maakt de stad werk van een stagedatabank, we zetten een stap dichter bij een nieuwe stadsmunt, we geven extra financiële ondersteuning aan de marktkramers die hard getroffen werden door de coronacrisis, de eerste padelterreinen in SN zijn op komst en we zetten een belangrijke stap in de herlocalisatie van het AZ Nikolaas met de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan op de Neerkouter. 

 • Ik stelde voor om een databank voor stages uit te bouwen in onze stad. Hiermee willen we ondernemers en studenten beter en sneller met elkaar in contact brengen. Schepen Somers bevestigt dat de stad hier werk van maakt, wordt vervolgd!
   
 • We zoeken een partner die een technologische oplossing uitwerkt voor onze stadsmunt, hiermee zijn we opnieuw een stap dichter bij een eigen stadsmunt in SN.
   
 • 2020 was voor onze marktkramers geen evident jaar, zo ging de markt verschillende weken niet door, daarom keurde de raad een extra financiële tegemoetkoming goed.
   
 • We zoeken een uitbater voor de cafetaria van de sporthal in Sinaai, die zal ook drie padel terreinen aanleggen, het worden de eerste terreinen in SN!
   
 • Verenigingen konden in 2020 amper activiteiten organiseren. Daarom zal hun jaarwerkingssubsidie niet op basis van het afgelopen jaar berekend worden maar krijgt men een subsidie gelijk aan het gemiddelde van de afgelopen 3 jaren. Een correcte oplossing waardoor we onze verenigingen blijven steunen!
   
 • Last but not least, een belangrijke stap in de herhuisvesting van het AZ Nikolaas, de raad keurde het ontwerp ruimtelijk uitvoeringsplan goed voor de locatie Neerkouter. Realisatie 2027-2028 blijft het streefdoel.