›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad januari 2021

22 januari 2021

2021 is met een ijltempo gestart! Op de gemeenteraad van afgelopen vrijdag 22 januari werden belangrijke stappen gezet in verschillende dossiers. Zo sloten we de laatste overeenkomsten af in het kader van de realisatie van de fietsbrug over Vijfstraten, het sluitstuk van de fietssnelweg F4 in Sint-Niklaas. We sloten een overeenkomst met de provincie in het kader van het project Heistraat waar we de komende jaren een hub voor circulaire economie realiseren.  In de Dalstraat kopen we een pand aan voor de politie zodat we tegemoet komen aan de vraag voor meer ruimte voor de politiediensten. En op Vlyminckshoek kopen we een stuk grond aan om een buurtparking te realiseren. 

  • De laatste besluiten en stappen voor de bouw van de fietsbrug over Vijfstraten werden goedgekeurd. In de loop van 2021 starten de eerste werken om de missing link in de fietssnelweg F4 weg te werken! Een knip in de Nieuwe Molenstraat zorgt ervoor dat de fietsbrug veilig kan aansluiten op de fietssnelweg richting Nieuwkerken en Beveren. In april start er een proefproject om de gevolgen hiervan grondig in kaart te brengen en indien nodig bijkomende maatregelen te nemen.

  • We keurden een samenwerkingsovereenkomst goed met de provincie voor het project Heistraat. Daar bouwen we een hub voor circulaire economie uit. Met de subsidie kunnen we de komende 5 jaren een fulltime medewerker aanstellen die het project trekt.
     
  • De gemeenteraad ging akkoord met de aankoop van Huize Rouvroy (Dalstraat 70) voor de politie. De aankoop van de site, die grenst aan de parking op het Kroonmolenplein, is een unieke mogelijkheid tot uitbreiding van de site van de politie en laat toe om aan de nood aan bijkomende ruimte voor de politiediensten te voldoen!
     
  • We keurden de aankoop van een stuk grond aan Vlyminckshoek goed. De stad zal er een buurtparking aanleggen die meer dan welkom is voor de ruimte buurt en ook door de nieuwe LAB-school gebruikt zal kunnen worden.