›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad oktober 2020

30 oktober 2020

Onze stad draait (gelukkig) verder, op de gemeenteraad van oktober werden weer heel wat plannen in gang gezet en beslissingen genomen. 

Een overzicht: 

 • We starten de zoektocht naar een private partner die de parkeercontroles overneemt van de stad. Hierdoor komen de mensen van team toezicht vrij om controle uit te oefenen op overlastproblemen zoals hinderlijk/asociaal/gevaarlijk parkeren maar ook sluikstorten, enz.
   
 • We vragen diezelfde private partner om een parkeergebouw te zetten op Zwijgershoek. Hierdoor komt er plaats vrij voor een groen en gezellig ontmoetingsplein voor de ruime buurt én kunnen we onze museumsite een prachtige inkom geven!
   
 • We passen het subsidiereglement voor evenementen tijdens deze coronaperiode aan! Niet enkel verenigingen maar iedereen die iets wil organiseren kan er vanaf nu beroep op doen.
   
 • We verdeelden ook de volgende schijf van de middelen uit het corona noodfonds. Zo geven we extra middelen aan o.a. de harmonieën, wijkkermissen, organisatoren voor wielerwedstrijden, enz. Maar we voorzien ook 100.000 euro om de organisatie van evenementen te faciliteren, 90.000 euro voor het CC Sint-Niklaas en 100.000 euro om een jongerenwerking op te zetten!
   
 • We keurden het diversiteitsprogramma 'Iedereen Mee' goed, een plan vol acties om de diversiteit en toegankelijkheid in onze stad te verhogen, waarbij we inzetten op participatie, een divers personeelsbeleid en discriminatie en racisme aanpakken!