›› Home ›› Nieuws

Afhaaldienst bibliotheek tijdens Corona maatregelen

6 april 2020

Een van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is het sluiten van een aantal publieke plaatsen waar veel volk bijeenkomt. Daardoor is de bibliotheek en al zijn filialen gesloten tot 19 april. Vanaf maandag 6 april start de bib met een afhaaldienst. Op die manier kunnen inwoners toch nog boeken, films, muziek of games ontlenen.


Vanaf maandag 6 april start de bib daarom met een afhaaldienst voor wie lid én inwoner is van groot Sint-Niklaas. Per lidmaatschap kunnen maximaal 10 materialen (strips, boeken, cd’s, dvd’s of games) aangevraagd worden via een online-formulier dat te vinden is op de website van de bib. Enkel materialen die aanwezig zijn in de hoofdbibliotheek kunnen aangevraagd worden. Je kan ook een pakket laten samenstellen op basis van je voorkeur, bv. een pakket op leesniveau of je favoriete stripreeks of een genrepakket.

Het bibteam maakt van elke aanvraag een kant-en-klaar pakket, dat leners ten vroegste de volgende werkdag kunnen ophalen. Elke lener krijgt een specifiek afhaalmoment toegewezen tussen 14 en 18 uur en van maandag tot en met vrijdag. Het aantal afhaalmomenten per tijdstip wordt om veiligheidsredenen beperkt.?Tevens mag maar 1 persoon tegelijkertijd de bib binnen, en dit enkel om het bestelde pakket af te halen.

De uitleentermijn voor alle materialen is 4 weken. Indien de sluitingsperiode van de bib verlengd zou worden, schuiven de terugbrengdata automatisch door naar een latere datum.

Inleveren dient nog altijd te gebeuren via de inleverschuif aan de ingang van de hoofdbibliotheek.?

Alle info via https://sint-niklaas.bibliotheek.be/