›› Home ›› Nieuws

Verslag gemeenteraad februari 2020

24 februari 2020

In de gemeenteraad van februari 2020 lagen weer heel wat beslissingen ter goedkeuring voor. Zo keurde de raad de wijziging van het subsidiereglement kern versterkende premies goed, kreeg de installatie van bewakingscamera's aan de toiletten in het R. De Vidtspark groen licht en ging de OCMW-raad akkoord met de huur van twee bijkomende noodwoningen. 

  • Ondersteuning voor de handelaars in het kerngebied

De wijziging van het subsidiereglement kern versterkende premies werd goedgekeurd. Met deze premies (starterspremie, renovatiepremie, enz.) willen we ondernemerschap in het kerngebied aanmoedigen en volop inzetten op een levendig kernwinkelgebied. Jaarlijks is een budget van 220.000 euro voorzien om onze handelaars te ondersteunen!

  • Camerabewaking voor toiletten stadspark

Naar aanleiding van regelmatig vandalisme komen er bewakingscamera's aan de openbare toiletten in het R. De Vidtspark (kant Walburgstraat). Met de camera's wil de stad potentiële vandalenstreken vermijden alsook daders opsporen. In de rest van het park zullen de stadswachten (het team wordt versterkt!) regelmatig rondlopen om een oogje in het zeil te houden!

  • Twee bijkomende noodwoningen voor mensen in een crisissituatie

De raad keurde de huur van twee bijkomende woningen (eentje in de Breedstraat en eentje in het Koningin Fabiolapark) goed om in te zetten als extra noodwoningen. Noodwoningen worden ingezet voor mensen die in een crisissituatie zitten, denk bv. aan personen/gezinnen die plots op straat staan door een brand, gezinsmoeilijkheden, enz.