›› Home ›› Nieuws

Blauwe gemeente, duurzame gemeente

25 september 2011

Dit weekend gaven liberale afdelingen het startschot van de gemeentelijke actiedagen. Open Vld-afdelingen in heel Vlaanderen gingen dit weekend met de inwoners van hun gemeente het debat aan over het afvalbeleid in hun gemeente. In Sint-Niklaas voerden voorzitter Walter Truyens, gemeenteraadsleden Ine Somers en Ronny Suy en Jong VLD bestuurslid Karel Noppe actie in de Stationsstraat.

Open VLD Sint-Niklaas wil onder andere de strijd aangaan met zwerfvuil. Een leuke, aangename en propere stad geeft een meerwaarde maar kent ook een gedeelde verantwoordelijkheid, stelt voorzitter Walter Truyens.

 

Zwerfvuil aanpakken!

Open VLD Sint-Niklaas wil zowel repressief als preventief optreden. Een verantwoordelijkheid van politie, beëdigde ambtenaren, burgers en het Stadsbestuur. Zoveel mogelijk afvalrecipiënten ondergronds voorzien zou alvast een positief resultaat opleveren.

Incontinentiemateriaal

Voor incontinentiepatiënten bestaat de witte huisvuilzak die op het containerpark kan gedeponeerd worden. Voor incontinente en dus vaak oudere en minder mobiele inwoners geen afdoende oplossing. Door de aard van het afval kan dit niet langer dan strikt noodzakelijk thuis bewaard worden. Open Vld Sint-Niklaas pleit voor in grond verzonken incontinentie-containers op strategische plaatsen. Dan kunnen familieleden en mantelzorgers gemakkelijker de witte zakken kwijtraken, niet gebonden door de openingsuren van containerparken.