›› Home ›› Nieuws

Fractieleider en raadslid Karel Noppe kandidaat bij de Vlaamse verkiezingen

21 maart 2019

Op 26 mei zal ik Sint-Niklaas vertegenwoordigen op de 5de opvolgersplaats voor het Vlaams Parlement. Na 2 deelnames aan de lokale verkiezingen in Sint-Niklaas, is dit nu mijn eerste deelname aan bovenlokale verkiezingen. Met de 5de opvolgersplaats krijgt ik een zichtbare plaats in de top van de opvolgerslijst. Ik ben de partij dankbaar voor het vertrouwen.

Het is met veel goesting dat ik een kleine 6 maanden na de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen er opnieuw invlieg. De campagne 'land van de doeners' spreekt me enorm aan. Het belichaamt volledig waarvoor ik sta in de politiek: luisteren naar de mensen, problemen detecteren, oplossingen uitwerken en ze effectief uitvoeren. ‘De koe bij de horens vatten’ of zoals onze nationale voorzitter zou zeggen: gewoon doen!

De topics op Vlaams niveau hebben me altijd enorm geïnteresseerd. De uitdagingen voor de komende jaren zijn niet min: de klimaatproblematiek aanpakken, de energieomslag in goede banen leiden, ons onderwijs op een hoog niveau houden, Vlaanderen economisch op de kaart (blijven) zetten en het samenlevingsvraagstuk aanpakken. Het zijn stuk voor stuk uitdagingen waar ik mijn schouders wil onderzetten. Uitdagingen die trouwens ook in Sint-Niklaas actueel zijn, ik zie veel parallellen.

De komende weken zal ik mijn schouders zetten onder de Vlaamse campagne maar mijn prioriteit blijft zonder twijfel onze eigen mooie stad Sint-Niklaas.

Lijsttrekker Carina Van Cauter: "Ik ben blij dat een echte doener en dossiervreter zoals Karel Noppe in mijn ploeg zit. Vol enthousiasme en met veel passie zet hij zich in voor deze campagne. Net zoals hij in Sint-Niklaas zijn rol als fractieleider in de gemeenteraad invult."

Uittredend Parlementslid en schepen Ine Somers: "Ik heb Karel leren kennen als de enthousiaste voorzitter van Jong Vld, iemand die een duidelijke visie heeft en leeft voor zijn stad. De afgelopen jaren hebben we binnen Open Vld goed samengewerkt en sinds 1 januari vormen we een sterke tandem in het Sint-Niklase stadhuis. Ik ben er van overtuigd dat hij de ideale persoon is om de belangen van onze Sint-Niklase inwoners te verdedigen in het Vlaams Parlement".

De kick-off van de Oost-Vlaamse campagne met de voorstelling van alle kandidaten gaat door nu zaterdag 23 maart vanaf 18u in ZwartWit (Ottergemsesteenweg Zuid 802, Gent), u bent van harte welkom.