›› Home ›› Nieuws

Jong liberalen verkiezen nieuwe voorzitter en bestuur

25 februari 2019

Vorige week hield Jong Vld Sint-Niklaas voorzitter- en bestuursverkiezingen onder haar leden. Het nieuw verkozen bestuur bestaat uit 11 geëngageerde en gemotiveerde jongeren die er de komende jaren opnieuw invliegen. Het 11 koppige bestuur telt naast 5 oude, getrouwen ook 6 volledig nieuwe bestuurders. Ook binnen ons ledenbestand merken we op dat er regelmatig nieuwe jongeren aansluiten. Jong Vld blijft een interessante en aantrekkelijke partij voor jongeren.  

De afgelopen jaren hebben we Jong Vld terug op de kaart kunnen zetten in Sint-Niklaas. Op regelmatige basis hebben we ons op een constructieve en positieve manier gemengd in het maatschappelijk debat. En er werd ook geluisterd naar onze boodschap. Daarnaast hebben we onze interne werking op punt gezet en organiseerden we verschillende succesvolle activiteiten zoals ons eetfestijn, onze quiz en meerdere bedrijfsbezoeken (o.a. aan het distributiecentrum van Lidl).  

“Na 7 enorm boeiende en leuke jaren geef ik de fakkel door”, aldus uittredend voorzitter Karel Noppe. “Ik ben fier dat ik de afgelopen 7 jaar deze zotte maar heel geëngageerde bende mocht leiden. Maar nu is het moment om de nieuwe generatie die klaar staat alle kansen te geven. Bovendien kan ik mij op die manier volledig toeleggen op mijn mandaat als fractieleider van Open Vld in de gemeente- en OCMW-raad van Sint-Niklaas. Ik hoop alvast dat het nieuwe jongerenbestuur even kritisch constructief zal blijven voor het werk van de meerderheid. Het is goed dat ze ons alert en bij de les houden. Mijn deur staat altijd open voor hen.”   

De nieuwe voorzitter van Jong Vld is Marijke Calle. Ze werd unaniem verkozen. Marijke is 26 jaar en woont in Belsele. In haar professioneel leven is ze actief als consultant. Maar daarnaast is ze eerst en vooral een trotse jonge mama. Marijke: “Ik kijk er naar uit om samen met het nieuwe bestuur aan de slag te gaan. Jong Vld is een actieve jongerenpartij en dat wil ik heel graag zo houden. Bij ons zijn alle jongeren welkom. Iedere maand komen we samen om over de toekomst van onze stad en haar inwoners te discussiëren. Of gewoon even gezellig bij te praten en een leuke activiteit te organiseren. Wie wil aansluiten mag me steeds contacteren: marijke.calle@gmail.com