›› Home ›› Nieuws

Liberale accenten nodig in volgende bestuursperiode

10 november 2011

Op 9 november 2011 hield Open Vld Sint-Niklaas zijn persconferentie. Meteen een onomwonden start want Open Vld is duidelijk “Wij willen mee besturen”. Ine Somers, voorgesteld als lijsttrekker in 2012 is duidelijk: “ De liberalen zijn nodig om eindelijk werk te maken van een aantal doelstellingen in het Witboek die geen prioriteit kennen of waar binnen de huidige meerderheid alleszins geen consensus kan gevonden worden.

Open Vld is overtuigd van de kracht van Sint-Niklaas, maar Somers stelt bijkomend dat de stad terug moet wakker geschud worden. Dat onder de meerderheid weliswaar wat gesleuteld werd aan het uitzicht en infrastructuur, maar verder is onze Stad ingedommeld. “De stad terug wakker maken is de boodschap waar we als Open Vld mee naar de kiezer trekken”, stelt Ine.

De grote krijtlijnen zijn duidelijk stellen voorzitter Walter Truyens en Ine Somers: heropleving van de binnenstad, de mobiliteitsproblemen aanpakken, de dienstverlening en communicatie met en naar alle bevolkingsgroepen optimaliseren, de tewerkstelling aanzwengelen, de dynamiek van Sint-Niklaas herwinnen en dit alles met een gezonde financiële situatie. Een kerntakendebat en een voldoende wil om samen te werken met de privésector, zo kan men veel realiseren met minder financiële middelen.

De lijsttrekker staat er niet alleen voor om deze doelstellingen te realiseren. De nieuwe ploeg met ook huidig gemeenteraadslid Ronny Suy en OCMW raadslid Yvan De Bruyne telt veel nieuwe gedreven krachten. Vele nieuwkomers werden door Ronny Suy voorgesteld. Voorzitter Walter Truyens windt er dus geen doekjes om:’Open Vld wil in oktober 2012 5 zetels behalen, en daar is hij van overtuigd mede omwille van de gedreven en samenhangende nieuwe ploeg.’

Een aantal nieuwkomers zijn: Karel Noppe (master in de bestuurskunde), Stijn Eggermont (zelfstandig verpleegkundige), Sylvia Van Meirvenne (Jurist), Anthony Callaert (student rechten), Caroline De Maere (ex-gemeenteraadslid uit Waasmunster), Christian Pollijn (werfleider), Betty Vinck (bekend horeca-uitbaatster Grote Markt), Geert Van Drom (informaticus) en Danny De Keyzer. 'Met deze nieuwe ploeg, en heel wat mensen die hun sporen al verdienden, trekken we naar de verkiezingen', zegt Ronny Suy. 'We zien een mooie kans om onze boodschap over te brengen naar de kiezers.'