›› Home ›› Nieuws

In de pers: De droom van Karel Noppe (Deze Week)

15 juni 2018

Ik droom van een groene en propere stad waar het goed wonen is. Gebrek aan groen in de binnenstad is één van de redenen waarom jonge gezinnen wegtrekken. De dichtbebouwde wijken rondom het centrum moeten we letterlijk meer #zuurstof geven door groene ontmoetingsplaatsen te creëren. Bij nieuwe verkavelingen zetten we in op betaalbare woningen zodat jongeren uit Sint-Niklaas in hun eigen stad of deelgemeente kunnen blijven wonen. 

We bereiden ons voor op de vergrijzing door een voldoende groot aanbod van senioren- en assistentiewoningen. #zuurstof geven aan ouderen is zorgen dat ze zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen.

Grote stadsontwikkelingsprojecten zoals het H. Heymanplein, de stationsomgeving Noord en  de site van het AZ Nikolaas zullen het uitzicht van onze stad voor de komende decennia bepalen. Alle inwoners (jong en oud) moeten de plannen voor deze stadsdelen mee vorm geven!

Participatie wordt naar een hoger niveau getild. Iedere wijk krijgt een eigen budget en de bewoners bepalen zelf, in onderling overleg, wat ze willen veranderen in hun buurt. #zuurstof geven aan de inwoners van Sint-Niklaas is hen écht mee laten beslissen.

U kan de online editie van Deze Week Waasland - week 13/6/2018 hier nalezen.