›› Home ›› Nieuws

Jong Vld vraagt aanpassing retributiereglement parkeren

4 mei 2017

Jong Vld Sint-Niklaas ontving recentelijk enkele klachten van inwoners en bezoekers aangaande het parkeerbeleid van onze Stad. Het feit dat de parkeerwachters geen retributie meer achterlaten op het voertuig bij overschrijding van de parkeertijd (1), geeft aanleiding tot onrechtvaardige situaties.
 

Een bestuurder die geen geldig parkeerticket heeft, wordt geacht te hebben gekozen voor het ‘dagtarief’ en dient bijgevolg niet meer te betalen. Een factuur van 25,00 EUR per dagdeel wordt achteraf opgestuurd per post (2). Meerdere bestuurders betaalden echter voor bijkomende parkeertijd, nadat zij reeds waren opgeschreven door een parkeerwachter. Maar dit wisten ze niet door de afwezigheid van een bericht achter hun ruitenwissers.

Op die manier betaalden zij dus tweemaal voor dezelfde parkeertijd. Jong Vld Sint-Niklaas vraagt daarom een aanpassing van het retributiereglement. De bedragen die bestuurders betalen na te zijn opgeschreven, moeten in mindering worden gebracht van de gefactureerde retributie.

Aangezien de registratie digitaal gebeurt, is dit technisch gezien perfect mogelijk. Jong Vld Sint-Niklaas zal dit voorstel ook overmaken aan de bevoegde schepen.
 


(1) “Geen bon meer onder de ruitenwisser: Er wordt geen retributiebon meer onder de ruitenwisser geplaatst. Enkele dagen na de vaststelling zal u een factuur ontvangen” (https://www.sint-niklaas.be/parkeerplan)

(2) Artikel 4, § 3.A in fine en artikel 6, §3.A in fine Reglement Retributie op het Parkeren