›› Home ›› Nieuws

Geboorteaangifte op de materniteit

26 april 2017

Kersverse ouders moeten hun pasgeboren spruit binnen de 15 kalenderdagen officieel registreren bij de burgerlijke stand op het stadhuis. Een administratieve verplichting die Jong Vld Sint-Niklaas voor de ouders zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk wil maken. Daarom stellen we voor om geboorteaangiftes op de materniteit zelf mogelijk te maken.
 

In verschillende grotere steden zoals Antwerpen en Gent kunnen ouders hun kindje nu al op de materniteit zelf aangeven. Iedere week op enkele vaste zitdagen verplaatsen ambtenaren van de burgerlijke stand zich naar het ziekenhuis om ter plaatse de registratie uit te voeren.

Jong Vld Sint-Niklaas is een grote voorstander van deze werkwijze. Jonge ouders moeten van hun kindje en die eerste momenten samen volop kunnen genieten. Met dit voorstel willen we de administratieve verplichtingen waaraan voldaan moet worden, zo eenvoudig mogelijk maken. Bovendien kunnen de beide ouders samen de aangifte doen en dat in alle rust. Dit is een win-win situatie voor alle betrokken partijen en een grote sprong vooruit voor een nog meer klantvriendelijke dienstverlening van het stadsbestuur.

We roepen het stadsbestuur en het bestuur van AZ Nikolaas dan ook op om hierover afspraken te maken en geboorteaangiftes op de materniteit snel mogelijk te maken.