›› Home ›› Nieuws

Een nieuw Sint-Niklaas

21 mei 2012

Er is een drastische politieke koerswijziging nodig om Sint-Niklaas als centrumstad aantrekkelijker te maken voor jonge gezinnen. Open VLD wil dan ook bouwen aan een nieuw toekomstbeeld voor onze stad.

Het stadsbestuur, met aan het bewind de kartels CD&V/N-VA en sp.a, Groen en SOS 2012, zijn daar niet in geslaagd en wisten Sint-Niklaas geen toekomstbeeld te bieden. Het aantal inwoners steeg weliswaar, maar niet altijd ging dat om actieve gezinnen. Dit is nochtans uitermate belangrijk voor het economische weefsel en de welvaart van onze stad. Het politieke beleid van de stad moet ervoor zorgen dat we opnieuw aantrekkelijk worden voor iedereen. Bovendien heeft Sint-Niklaas nood aan een nieuwe, sterkere identiteit.

De uitbreiding van de bevolking moet daarom een zo perfect mogelijke mix zijn. Een vlotte bereikbaarheid van de stad en haar stadskern, gekoppeld aan een aantrekkelijk woon- en werkklimaat zijn basispijlers. Ook een gevarieerd aanbod aan stedelijke voorzieningen en een gezellige, groene en gezonde woonomgeving oefenen een grote aantrekkingskracht uit op gezinnen. Daarnaast vestigen ondernemingen zich ook enkel daar waar er een potentieel aan gekwalificeerde arbeidskrachten is.

Wij houden van Sint-Niklaas en daarom is het voor Open Vld dringend tijd om werk te maken van een nieuw Sint-Niklaas. Tijd voor actie en doen!